• animacija
  • animacija
  • animacija

    Apskrities VVG susitikimas Radviliškyje

  • animacija
  • animacija
  • animacija

    VPS pristatymo konferencija

2021-aisiais baigtas įgyvendinti projektas "Vaikai užauginti"

Paskelbta: 2021-12-14 15:19:52

2021-aisiais metais baigtas projekto „Vaikai užauginti“ įgyvendinimas. Projektas buvo vykdomas pagal 2014-2020 metų Europos Sąjungos fondų investicijų veiksmų programos prioriteto „Socialinės įtrauktiems didinimas ir kova su skurdu“ priemonę „54+“.

Projektas pradėtas 2018 metų kovo  20 d., o pabaiga buvo numatyta 2020-ųjų pavasarį. Situacija dėl Covid -19 pakoregavo veiklų grafiką, kai kurie numatyti renginiai negalėjo įvykti suplanuotu laiku.

2021-aisiais įvyko finaliniai projekto renginiai.

Rugpjūčio 19 dieną Gasčiūnų tradiciniame amatų centre surengta atvira projekto "Vaikai užauginti" konferencija, kurioje apžvelgti ir pristatyti visuomenei projekto tikslai, rezultatai, veiklos. Projekto koordinatorė Loreta Česnauskienė pasidžiaugė, kad numatyti projekto rodikliai pasiekti ir viršyti. Veiklose iš viso dalyvavo 155 vyresnio amžiaus asmenys iš Joniškio ir Pakruojo rajonų savivaldybių. Per tris projekto įgyvendinimo metus vyko motyvaciniai renginiai, skatinantys savanorystę, mokymai savanorius priimančioms organizacijoms ir patiems savanoriams, savanorystės organizavimas, vertingi ir įdomūs mokymai ugdantys bendruosius gebėjimus, motyvavimas išlikti darbo rinkoje arba grįžti į ją.

Paskutinis projekto "Vaikai užauginti" renginys vyko rugpjūčio 26 dieną Žagarėje tyrinėjant Tiudoro ornamentus ir šnekučiuojantis apie projekto tąsą. Šio renginio tikslas - paskatinti vyresnio amžiaus žmones, baigusius dalyvavimą projekte "Vaikai užauginti", ir toliau dalyvauti savanoriškoje veikloje.

Dėkojame projekto koordinatorei Loretai Česnauskienei už nelengvą, puikiai ir labai nuoširdžiai atliktą darbą, už rūpestį visais dalyviais, už pakviestus pačius geriausius lektorius, už kruopščiai tvarkomą projekto dokumentaciją. Paskutinius kelis mėnesius Loreta Česnauskienė dirbo be atlygio – kaip savanorė.

Džiugu, kad per visą projekto “Vaikai užauginti” įgyvendinimo laiką mus pasiekdavo puikūs dalyvių atsiliepimai. Ypač didžiuojamės, kad savanorystės idėja vyresnio amžiaus joniškiečiams dabar atrodo priimtina ir viliojanti.

.

Informuojame apie Joniškio VVG veiklas 2021 metais

VPS įgyvendinimo 2021 metais apžvalga
Projekto "Laukiniai stebuklai" 2021 metų veiklos
Projekto "Kartos kartu" 2021 metų veiklos.


Joniškio rajono partnerystės VVG
Sandėlių g. 7, LT-84165 Joniškis
Tel. +370 679 06373
El. paštas info@joniskiovvg.lt