Laukinių stebuklų tortai

Paskelbta: 2019-08-19 14:36:02

Joniškio VVG kartu su Utenos RVVG tęsia projekte „Laukiniai stebuklai“ numatytą paskaitų ciklą. Paskutinėje vasaros paskaitoje projekto dalyviai susitiko Užpaliuose, Utenos rajone.

Didžiausias dėmesys buvo skirtas laukinėms valgomoms uogoms, kokia jų nauda sveikatai, paruošimo receptai. Dalyviai, pasiskirstę į komandas, vadovaujami lektorės Kristinos Šilinskienės Naktižiedės gamino tortus, gardindami juos laukinėmis uogomis.

Antroje paskaitos dalyje buvo pateikta teorinių ir praktinių žinių apie laukinius augalus kosmetikos priemonių gamyboje, aliejinių ištraukų gamybą ir panaudojimą, tepalų su bičių vašku gamybą.

Lektorė Kristina Šilinskienė Naktižiedė dalijasi tortų su miško uogomis receptais.

LAUKINIŲ UOGŲ TORTAS SU PLIKYTO KREMO PERTEPIMU

24 cm skersmens apvalūs šokoladinio biskvito lakštai, 3 vnt.,

100 g cukraus,

1 šaukštelis vanilinio cukraus,

4 kiaušinio tryniai,

2 šaukštai kvietinių miltų,

500 ml pieno,

100 g sviesto,

apie 0,5 l įvairių laukinių uogų: mėlynių, gervuogių, aviečių, bruknių.

papuošimui: nakvišų, raudonojo dobilo žiedų.

.

Paruošimas:

Keturis kiaušinių trynius išsukti su 100 g cukraus ir 2 šaukštais miltų.

Po truputį pilti ir maišyti pieną.

Įberti vanilinio cukraus.

Nuolat maišant šluotele, mišinį pakaitinti iki virimo.

Sudėti 100 g sviesto.

Kremą padalinti pusiau. Į pusę kremo įmaišyti blenderiu sutrintų uogų tyrę.

Palaikyti šaldytuve apie 30 min.

Torto biskvitus galima išpjaustyti dobilo lapo forma.

Pertepti plikytu kremu – vieną lakštą paprastu, o kitą - su uogų tyre.

Papuošti viršų skirtingų spalvų kremais, uogomis ir žiedais pagal savo sumanymą.

Palaikyti šaldytuve porą valandų prieš patiekiant.

.

TORTAS VAIVORŲ VAKARAS DOBILŲ PIEVOJE

24 cm skersmens apvalūs biskvito lakštai, 3 vnt.,

300 g grietinėlės,

300 g pertrintos varškės

4 šaukštai cukraus pudros,

200 ml stiprios kavos

300 ml. vaivorų ar kitokių miško uogų,

2 šaukštai raudonojo dobilo žiedlapių,

Papuošimui vandeninių mėtų, šilinio viržio žiedynų.

Paruošimas:

Grietinėlę išplakti su cukraus pudra iki standžių putų. Sumaišyti su pertrinta varške. Du torto lakštus (išskyrus viršutinį) sulaistyti kava, pertepti kremu, pabarstyti vaivorais ir raudonojo dobilo žiedlapiais.

Torto viršų ir šonus užtepti likusiu kremu, papuošti vandeninės mėtos lapeliais, vaivorais, dobilo žiedlapiais ir šilinio viržio žiedynais pagal savo sumanymą. Palaikyti šaldytuve porą valandų prieš patiekiant.

.

Dagiau projekto „Laukiniai stebuklai“ receptų rasite čia


Joniškio rajono partnerystės VVG
Sandėlių g. 7, LT-84165 Joniškis
Tel. +370 679 06373
El. paštas info@joniskiovvg.lt