• animacija
  • animacija
  • animacija

    Apskrities VVG susitikimas Radviliškyje

  • animacija
  • animacija
  • animacija

    VPS pristatymo konferencija

Socialiniuose pusryčiuose - apie sumanius kaimus

Paskelbta: 2023-04-06 14:17:53

Balandžio 6 d. nuotoliniu būdu vyko susitikimas, vadinamas socialinių lyderių pusryčiais, kurį organizavo nevyriausybinė organizacija Geri norai. Joniškio VVG pirmininkė Nijolė Valuckienė buvo pakviesta pabūti pusryčių svečiu ir perskaityti pranešimą šios dienos tema - apie sumanius kaimus.
Socialiniai pusryčiai - tai renginių ciklas, kurių metu pristatomos ir aptariamos Lietuvai svarbios idėjos, dalijamasi motyvacija, įkvėpimu, ekspertinėmis įžvalgomis bei žiniomis, kurios naudingos kiekvienam NVO, socialinio verslo ekosistemų dalyviui.
Pusryčiuose dalyvavo svečiai iš savivaldybių ir organizacijų. Jelena Dokudovič, Žemės ūkio ministerijos ES reikalų ir paramos politikos departamento Programos Leader ir kaimo plėtros skyriaus vyr. specialistė, pristatė pilotinių sumanių kaimų projektų ir naujo laikotarpio intervencinės priemonės „Sumanieji kaimai“ koncepciją.
Patirtimi dalijosi atstovės iš dviejų vietos veiklos grupių, dalyvaujančių pilotinėje sumanių kaimų programoje. Dalia Mikalinskienė, Molėtų rajono vietos veiklos grupė „Keisdamiesi keičiame“ pirmininkė, kalbėjo apie pilotinių sumanių kaimų projektų idėją Molėtų VVG atstovaujamoje teritorijoje. Nijolė Valuckienė, Joniškio rajono partnerystės vietos veiklos grupės pirmininkė, dalijosi patirtimi, kaip sekasi įgyvendinti pilotinių sumanių kaimų projektų idėją Joniškio VVG atstovaujamoje teritorijoje.
Pastaruoju metu apie sumanius kaimus, atvirus naujovėms, inovatyvioms technologijoms, kurios veda Lietuvos kaimą į pažangius pokyčius, daug diskutuojama. Pateikiami sumanių kaimų pavyzdžiai iš kitų Europos šalių, nes Lietuvoje ši programa tik pradedama įgyvendinti. Džiaugiamės ir didžiuojamės, kad įvertinus Vietos plėtros strategijos įgyvendinimo rezultatyvumą, Joniškio VVG pateko tarp atrinktų 15 vietos veiklos grupių, kurioms suteikta galimybė įgyvendinti sumanių kaimų bandomuosius vietos projektus. Šiuo metu Joniškio VVG jau vertinamos vietos projektų paraiškos, gautos kvietimo pagal VPS veiklos sritį „Parama investicijoms į visų rūšių mažos apimties infrastruktūrą, siekiant Sumanaus kaimo strateginių tikslų“ metu.


Joniškio rajono partnerystės VVG
Sandėlių g. 7, LT-84165 Joniškis
Tel. +370 679 06373
El. paštas info@joniskiovvg.lt