• animacija
  • animacija

    Apskrities VVG susitikimas Radviliškyje

  • animacija
  • animacija
  • animacija

    VPS pristatymo konferencija

Maldeniuose tradicijos nelaužomos

Paskelbta: 2016-07-12 15:44:47

Maldeniuose jau tapo tradicija kasmet susirinkti liepos 6 dienos vakarą ir drauge giedoti Lietuvos himną.

Šiemet kultūrinių renginių organizatorė Emilija Kvedarienė su ansamblio moterimis ir jaunimo atstovais pasipuošė tautiniais rūbais, pasidabino lauko žolynų vainikais. Gerą valandą vyko edukacinė pamokėlė, kurios metu jaunimas mokėsi pinti vainikėlius, kūrė tautinį simbolį. Apie trisdešimt Maldenių ir aplinkinių kaimų gyventojų susirinko pabūti drauge.

Sugiedojus himną, neskubėta skirstytis. Bendrosios praktikos slaugytoja Stanislava Mundrienė, dirbanti Maldeniuose, dar kartą priminė susirinkusiems apie eismo saugumą kelyje temstant. Prašė būti budriems per vasaros darbymečius, nes padidėjęs eismas kaimo keliukais kelia grėsmę skubantiems ir nematomiems pėstiesiems, bei dviratininkams. Ji pamokė, kaip suteikti pirmą pagalbą ištikus nelaimei, priminė kokiais numeriais skambinti kviečiant pagalbą. Bendruomenės aktyvo narė Gintarė Pučinskienė ir seniūnaitė bei bendruomenės pirmininkė Renata Šidlauskaitė neturintiems eismo saugumui skirtų priemonių jas išdalijo. Priemonės gautos iš projekto "Eismo saugumas bendruomenėse" organizatorių ir vykdytojų. Šiemet Maldenių kaimo bendruomenė kartu su visomis seniūnijos nevyriausybinėmis organizacijomis, bei Skaistgirio parapija susijungusi į susivienijimą, kurį koordinuoja Skaistgirio moterų draugija "Versmė" vėl dalyvauja respublikiniame eismo saugumo projekte. Pasak kaimo gyventojų, projektas yra reikalingas. Jame dalyvaujantys gauna ne tik nemokamai atšvaitų, liemenių, bet ir kaskart vis naujų žinių.

Galiausiai visi draugiškai vaišinosi Emilijos virta koše užgeriant karvės pienu. Iki sutemų skambėjo dainos nešdamos melodiją per vilnijančius laukus link Beržynės miško. Parkelyje savo melodijas skleidė volungės giesmė. Nuo lietaus saugojo Maldenių kaimo bendruomenės rūpesčiu pastatyta pavėsinė.

 

Vida Urbonienė


Joniškio rajono partnerystės VVG
Sandėlių g. 7, LT-84165 Joniškis
Tel. +370 679 06373
El. paštas info@joniskiovvg.lt