• animacija

    Apskrities VVG susitikimas Radviliškyje

  • animacija
  • animacija
  • animacija

    VPS pristatymo konferencija

Bibliotekininkėms rūpi skaitytojų saugumas

Paskelbta: 2023-08-01 09:47:00

Joniškio rajono savivaldybės J. Avyžiaus bibliotekos Skaistgirio teritorinis padalinys (filialas) ne pirmus metus Skaistgirio susivienijimo sudėtyje dalyvauja respublikiniame  konkurse „Eismo saugumas bendruomenėse 2022 – 2023 m.“, kurį organizuoja Lietuvos automobilių kelių Direkcija prie susisiekimo ministerijos.

Liepos 28 dieną bibliotekininkės kvietė vaikus į saugaus eismo renginį „Saugiai stovyklaukime“. Susirinko 20 įvairaus amžiaus vaikų. Bibliotekininkės L. Degimienė ir J. Jatulienė kartu su vaikais pasidalijo į 2 grupes.  Kol vieni susipažino kaip saugiai elgtis miestelio gatvėse, pereiti perėją, kiti bibliotekoje spalvojo šviesoforą, projekto simbolį – katiną, sprendė „Eismuolytės užduotėles“, skaitė ir aptarė knygelę „Saugokime vieni kitus kelyje“.  Kelyje sutikę budinčius policijos pareigūnus, susipažino su policijos automobiliu, jo paskirtimi, mokėsi atskirti policijos mašinos, skubančios į įvykį, signalą. Kai viena grupė sugrįžo iš gatvės, kita išėjo.

Vėliau abi grupės kartu atsakė į bibliotekininkių paruoštus klausimus iš skaitytos knygelės, ir iš tą dieną renginio metu vykusių veiklų. Galiausiai kiekvienas renginio dalyvis gavo dovanų po šviesą atspindinčią priemonę - atšvaitą.

Vaikams neprailgo daug žinių suteikusi diena. Visą vasarą Skaistgirio miestelio bibliotekoje vykstančiose stovyklėlėse, edukacijose, renginiuose pirmiausia kalbama apie saugią vasarą keliuose, o tik paskui panirstama į veiklas. Bibliotekininkių indėlis į respublikinio konkurso „Eismo saugumas bendruomenėse 2022 – 2023“ projektines veiklas per švietimą, edukacijas, parodėles, grupinius užsiėmimus ne tik su vaikais, bet ir su senjorais, ir žmonėmis turinčiais negalią, yra didžiulis. 

Vida Urbonienė


Joniškio rajono partnerystės VVG
Sandėlių g. 7, LT-84165 Joniškis
Tel. +370 679 06373
El. paštas info@joniskiovvg.lt