• animacija
  • animacija
  • animacija

    Apskrities VVG susitikimas Radviliškyje

  • animacija
  • animacija
  • animacija

    VPS pristatymo konferencija

Vizitas Latvijoje

Paskelbta: 2016-12-12 10:41:52

Gruodžio 7 d. grupė Joniškio VVG darbuotojų ir valdybos narių lankėsi pas kolegas latvius.

Jelgavos ir Ozolniekų savivaldybėse veikianti kaimo partnerystė „Lielupe“ – mūsų seni pažįstami ir patikimi draugai: 2013-2014 metais bendradarbiavome įgyvendindami tarptautinį projektą „Vietos verslumo skatinimas“. Sutelkę vietos gamintojus, mūsų kaimynai latviai žengė sekantį žingsnį – Jelgavos mieste atidarė vietos gamintojų parduotuvę. Mūsų vizito dieną parduotuvė buvo kaip tik persikėlusi į naujas patalpas.

Vietos gamintojų valdybos narė Lolita Duge, pati auginanti įvairiausių rūšių mėtas ir gaminanti jų produktus, aprodė parduotuvę, papasakojo, kaip ji veikia, pasidalino ateities planais. Persikėlus į naujas patalpas planuojama ne tik pardavinėti Jelgavos ir Ozolniekų kaimiškose teritorijose sukurtus produktus, bet ir rengti mokymus aktualiomis temomis, edukacijas, kitus renginius. Tokia parduotuvė tiek vietos gamintojams, tiek ir Jelgavos gyventojams labai reikalinga, tačiau ji negalėtų veikti be didžiulės savivaldybės paramos.

Su  kaimo partnerystės „Lielupe“ valdybos pirmininke Liga Švanberga kalbėjome apie dabartinio laikotarpio Vietos plėtros strategijų įgyvendinimo aktualijas. Latvijoje Strategijos įgyvendinimas prasidėjo anksčiau nei Lietuvoje. Mūsų kolegos jau kuria tarptautinio bendradarbiavimo planus, tuo tarpu Lietuvoje kol kas nėra patvirtintų tarptautinio bendradarbiavimo taisyklių.

Su asociacija „Pierīgas partnerība”, veikiančia Marupės, Babitės ir Olainės savivaldybių teritorijose  susitikome pirmą kartą, tačiau kaip mat radome bendrą kalbą. Asociacijos devizas „Vieta, kur augt tavam idejam“ suprantamas ir be vertimo, mums jis yra labai artimas. Valdybos narė Alina Lukjanceva supažindino su asociacijos veikla, ateities planais, kartu aplankėme vieną iš įgyvendintų projektų – sutvarkytą Olainės miesto parką su įrengtais pasivaikščiojimo takais, žaidimų aikštelėmis, modernia lauko estrada.

Susitikimai su kolegomis iš Latvijos vertingi plečiant akiratį, semiantis naujų idėjų. Prasmingas bendradarbiavimas bus tęsiamas.


Joniškio rajono partnerystės VVG
Sandėlių g. 7, LT-84165 Joniškis
Tel. +370 679 06373
El. paštas info@joniskiovvg.lt