• animacija
  • animacija

    Apskrities VVG susitikimas Radviliškyje

  • animacija
  • animacija
  • animacija

    VPS pristatymo konferencija

Sporto šventė Mindauginės

Paskelbta: 2018-07-17 08:21:17

Jau daugiau kaip du dešimtmečius Mindaugiuose yra švenčiama karaliaus Mindaugo karūnavimo diena. O prasidėjo viskas nuo eilinių kaimo vaikinukų, kurie mėgo spardyti kamuolį mokyklos stadione. Pamažu visa tai peraugo į sporto varžybas, vadinamas mindauginėmis.

Susikūrus Mindaugių kaimo bendruomenei, varžybų organizavimas pamažu tapo jos rūpesčiu, nors šios sporto šventės iniciatorius yra Virginijus Karasiovas. Ir taip kasmet, tai kukliau, tai trankiau švenčiama ši šventė, priklausomai nuo to, kokia išpuola savaitės diena. 

Šie metai ypatingi, be karalius Mindaugo karūnavimo dienos, dar ir valstybė švenčia savo atkūrimo šimtmetį, o Mindaugių kaimo bendruomenė - 15 metų jubiliejų.

Šių datų ir ilgojo savaitgalio Mindaugiuose buvo laukiama su nekantrumu. Jau sausio mėnesį bendruomenė atsiliepė į Joniškio rajono partnerystės vietos veiklos grupės paskelbtą kvietimą dėl paramos.  Nutarta kreiptis į Kepalių, Pošupių ir Bariūnų kaimo bendruomenes dėl partnerystės. Jei su NMA vyko ilgi susirašinėjimai, projekto pataisymai, tai su minėtomis bendruomenėmis buvo sutarta greitai. Gavus teigiamą atsakymą iš projekto rėmėjų, buvo imtasi reikalingų darbų ir pasiruošta renginiui.

Gražią saulėtą dieną į Mindaugių mokyklos stadioną susirinko keletas šimtų žmonių. Kas pasportuoti, kas pasižiūrėti šio renginio, kas atvedęs savo vaikučius į atrakcionų parką, bet visi buvo pakilios nuotaikos, nes tokie renginiai suartina žmones. Jaunimas, nuo 14 iki 40 metų buvo registruojamas pagal projekto reikalavimus.

12 val., kaip ir buvo numatyta, prasidėjo šventinis renginys. Po sveikinimo žodžių, į aikštelę išbėgo renginio pradininkai, futbolo komandos. Taurę ir prizus išsivežė Joniškio futbolininkai, nurungę Mindaugių veteranų ir jaunimo komandas. Be šios sporto šakos, šventėje labai didelis susidomėjimas ir krepšiniu. Be įprastinio, kur nugalėjo Kriukų jaunimas, net šešios komandos užsiregistravo rungtyje 3 prieš 3. Čia nugalėtojais tapo K.Girdžiūno, M.Gasiūno it E.Valiuko trejetas.

Šventės įvaizdį labai pagyvino kraštiečio Vidmanto Taujansko atvežta Šiaulių regbio jaunučių komanda. Nors prieš kelias dienas jaunieji regbininkai ir lankėsi Mindaugiuose, bet šio gražaus sporto subtilybšs ne taip jau greitai perprantamos, todėl buvo nutarta, kad žaidėjus iš abiejų grupių paskirstyti po lygiai komandose. Tai buvo daugiau parodomasis žaidimas, kuriame nugalėjo draugystė ir bendravimas ateityje, nes pasak Vidmanto, šią sporto šaką jis stengsis Mindaugiuose išlaikyti.

Baudų metimo rungtyje neaplenkiamas buvo kraštietis Tadas Saliamorius. Tritaškių metimo rungtyje - Donatas Pocius.

Giros kilnojimo rungtyje taurę ir prizus atsiėmė R.Jonaitis, aplenkęs D.Norvaišą ir K.Lingevičių. Nors rungtis nelengva, bet ją rinkosi ir merginos. Nugalėtojomis tapo G.Kaziulytė, M. Rudytė ir G.Armonavičiutė. Rutulio stūmimo rungtyje nugalėtojais tapo K.Girdžiūnas, A.Armonavičius ir O.Liepa. Čia ir vėl savo jėgas išbandė merginos. Aplenkusi M.Rudytę ir G.Kaziulytę, taurę ir prizus atsiėmė G.Vilimaitė.

Virvės traukime nugalėjo A.Armonavičiaus,A.Jakučio, M.Kidelio ir N.Povilaičio ketvertas. Tinklinio taurę laimėjo Pavirčiuvės komanda, aplenkusi bendraamžius iš Mindaugių.

Nors projekte ir nebuvo numatyta, bet atsižvelgus į išankstinius prašymus, į programą įtrauktos šaškių ir šachmatų rungtys. Šaškių varžybų nugalėtojais tapo V.J.Butkus, A Užkuraitis ir J.Numsėdis, šachmatininkų - V.Užkuras, V.J.Butkus ir R.Pociūnas.

Šios šventės metu buvo išdalinta daugiau kaip šimtas medalių, po dvidešimt taurių ir diplomų. Lipdukais su šventės rėmėjų atributika pasirūpino E.Gaidjurgienės įmonės kolektyvas.

Šventės metu vyko prekyba gaiviaisiais gėrimais, kava, saldumynais, o dalyvius savo išvirtu plovu maitino Algirdas Mataitis, kuris kaip tik nugalėtojų apdovanojimo metu atidengė antrąjį patiekalo puodą.

Visą šventę  komentavo ir apdovanojimus skelbė vedantysis Mantas Palubeckas. Jam padėjo ir nugalėtojų apdovanojimo pertraukų metu dainavo Joniškio KC Kriukų sk. vadovė Raimonda Žarienė.

Po visų apdovanojimų ir sveikinimų bendruomenei 15-kos metų sukakties proga, kartu buvo giedama tautinė giesmė, bendruomenės pirmininkas dėkojo šventės dalyviams, rėmėjams, visiems prisidėjusiems prie šio gražaus reginio. Toliau estafetė buvo perduota muzikantų grupei " Po stogu" iš Mažeikių. Nuaidėjus šventinio fejerverko griausmui, dar ilgai netilo dainų ir šokių garsai.

Kostas Joniškis,

Mindaugių kaimo bendruomenės pirmininkas

Vidos Filozienės nuotraukos
 


Joniškio rajono partnerystės VVG
Sandėlių g. 7, LT-84165 Joniškis
Tel. +370 679 06373
El. paštas info@joniskiovvg.lt