• animacija
  • animacija
  • animacija

    Apskrities VVG susitikimas Radviliškyje

  • animacija
  • animacija
  • animacija

    VPS pristatymo konferencija

Laukiniai stebuklai Latvijoje

Paskelbta: 2019-07-15 14:41:03

Tarptautinio projekto „Laukiniai stebuklai“ dalyviai iš Joniškio VVG,  Utenos RVVG bei Saldus VVG (Latvija) teritorijų 2019 m. liepos 11 – 14 dienomis lankėsi pas projekto partnerius Cesio VVG (Latvija).

Projekto partnerių susitikime – seminare buvo pristatytos kiekvienos VVG vykdomos projekto veiklos. Abi latvių vietos veiklos grupės turėjo bendrą paskaitą apie smulkaus verslo marketingą, o Cesio VVG pagrindinės lėšos ir pajėgos buvo skirtos pasirengimui Zaubės laukinio maisto festivaliui.

Šiam festivaliui pradžią davė vietinių medžiotojų ir žvejų šventės, o padedant vietos savivaldai ir vietos veiklos grupei kukli šventė per kelis metus išaugo į visoje Latvijoje žinomą renginį, populiarinantį laukinį maistą ir reikšmingai prisidedantį prie nedidelės gyvenvietės Zaubės žinomumo ir turizmo paslaugų galimybių didinimo.

Joniškio VVG specialistė Dalia Motik ir Utenos RVVG atstovas Modestas Gadliauskas skaitė pranešimus apie projekto „Laukiniai stebuklai“ veiklas, vykdomas Lietuvoje.

Vykdydami vizito programą, lankėmės šeimos įmonėje „Veselibas laboratorija“, gaminančioje užpiltines iš laukinių vaisių ir uogų bei ūkyje „Ozolini“, kur ruošiamos žolelių arbatos pardavinėjamos visoje Latvijoje.

Puikiai žinomas visoje Latvijoje virtuvės šefas Erikas Dreibantas pakvietė pasivaikščioti po Lygatnės miestelį, o vėliau kartu gaminti užkandžius, panaudojant laukinės gamtos dovanas. Miške surinktos voveraitės, lazdyno šakelės ir lapai virto aukščiausio lygio kulinariniais šedevrais, pateikiamais lėkštėje lyg meno kūriniai.

Šeštadienį Zaubės kaime vyko laukinio maisto festivalis. Senoje dvarvietėje susitelkė gausybė įdomiausių veiklų. „Žaliasis turgelis“ siūlė įsigyti ir paragauti vietos gamintojų produkcijos. Žvejai čia pat dideliuose katiluose virė žuvienę, o medžiotojai kvietė ragauti plovo ir šiupinio.

Virėjų komandos varžėsi, kas gardžiau paruoš patiekalus iš elnienos. Vyko gardžiausios bruknių uogienės rinkimai, bulvių skutimo ir tarkavimo varžybos. Latvijos gamtos muziejus kvietė pasitikrinti, ar pažįstame, kurios uogos, kokie grybai valgomi, kurie nuodingi, o kurie yra saugomi, nes itin reti.  Labai įspūdingas buvo gardžiausio torto konkursas – moterys ir merginos prisiminė mamų ir močiučių receptus ir atnešė į konkursą didelius išradingai papuoštus tortus.

Vizitas pas projekto partnerius buvo įspūdingas ir prasmingas, suteikė projekto dalyviams nuostabių patirčių ir idėjų ateities veikloms.


Joniškio rajono partnerystės VVG
Sandėlių g. 7, LT-84165 Joniškis
Tel. +370 679 06373
El. paštas info@joniskiovvg.lt