• animacija
  • animacija
  • animacija
  • animacija
  • animacija
  • animacija

    Mokymai pareiškėjams

Mokėsi konservavimo ypatumų

Paskelbta: 2018-10-08 13:36:55

Daržas gali būti puikiausias darbdavys, teikiantis ne tik užimtumą, bet ir pajamas. Projekto „Vaikai užauginti“ dalyviai mokėsi, ką daryti su daržo gėrybėmis.

Konservavimo ypatumus atskleidė, įkvėpimo suteikė tinklaraščio „Kūmutės virtuvė“ kūrėja Renata Šniolienė. Per 4 valandų paskaitą dalyviai gilinosi į fermentacijos ir konservavimo ypatumus, apžvelgdami tiek tradicinius, tiek modernius būdus, klausė patarimų apie įvairių daržovių atsargų ruošimą. Mokymų pradžioje buvo užmarinuotos cukinijų juostos bei pomidoriukai, kuriuos  buvo galima ragauti jau po kelių valandų.

Praktinis užsiėmimas - pušų spyglių ir sezoninių uogų giros gamyba.  Pradžia buvo padaryta mokymų metu: prikarpyta pašaldytų pušų spyglių, jos sumaišytos su trintomis spanguolėmis ir medumi. Kiekvienas išsinešė namo giros „paruoštuką“, kuris fermentuosis ir savo kokybę pasieks dalyvių namuose.

Dalinamės degustuotų produktų receptūromis:

Cukinijų juostos

Sausas pomidorų rauginimas

Apelsinų ir žalių pomidorų džemas

Šermukšnių uogienė

Pušų spyglių ir spanguolių gira


Joniškio rajono partnerystės VVG
Sandėlių g. 7, LT-84165 Joniškis
Tel. +370 679 06373
El. paštas info@joniskiovvg.lt