• animacija
  • animacija
  • animacija

    Apskrities VVG susitikimas Radviliškyje

  • animacija
  • animacija
  • animacija

    VPS pristatymo konferencija

Kartos kartu: atradimai Joniškio krašte

Paskelbta: 2020-09-14 12:30:54

Rugsėjo 11 d. teritorinio projekto "Kartos kartu" dalyviai iš visų projekte dalyvaujančių VVG pažino Joniškio kraštą taikydami tiek tradicinius, tiek šiuolaikinėmis technologijomis grįstus metodus. 

Aplankytos Joniškio Raudonoji ir Baltoji sinagogos. Joniškio istorijos ir kultūros muziejaus muziejininkas Darius Vičas papasakojo apie žydų bendruomenės istoriją Joniškyje.

Joniškio miestas pilnas įdomybių, reikia tik truputį išsukti iš pagrindinių gatvių, kad jas atrastume. Prie namo, kuriame gimė Sofija Kymantaitė - Čiurlionienė, projekto dalyviai sužinojo apie turistinę akciją "Pažink kaimynus Žiemgaloje", skatinančią įdėmiau patyrinėti tiek lietuviškos, tiek latviškos Žiemgalos įdomybes.

Naudodamiesi programėle "Actionbound", net ir joniškiečiai projekto dalyviai rado Joniškyje nematytų vietų ir netikėtų rakursų. Dalyviai pasidalino į keturias komandas. Kiekvienoje jų buvo įvairaus amžiaus dalyvių - jaunimas padėjo vyresniesiems naudotis programėle.

Netikėti atradimai laukė Skaistgiryje - Išnykusių kaimų skveras, basų kojų takas, Uolynės kalnas, dolomito atodangos ir karjerai.

Ilgiausias Lietuvoje pažintinis takas per Mūšos Tyrelio pelkę. Juo pažingsniuoti atvyksta daugybė turistų iš visos Lietuvos. Projekto dalyviams kai kurias pelkės paslaptis išdavė Laumė.

Juodeikiai. Paminklas Vytautui Didžiajam, išstovėjęs čia net per sovietmetį, tėvo Stanislovo trobelė, Juodeikių bažnyčia. Istorinio kultūrinio Joniškio krašto pažinimo diena buvo turininga, kupina įspūdžių, atradimų.

Kitas istorinis kultūrinis projekto "Kartos kartu" renginys jau šią savaitę Prienuose. 


Joniškio rajono partnerystės VVG
Sandėlių g. 7, LT-84165 Joniškis
Tel. +370 679 06373
El. paštas info@joniskiovvg.lt