• animacija

    Kartos kartu Molėtuose

  • animacija

    Kartos kartu Molėtuose

  • animacija

    "Vaikai užauginti" savanorių susitikimas

  • animacija

    "Vaikai užauginti" savanorių susitikimas

  • animacija

    Projekto "Kartos kartu" partneriai

  • animacija

    Kartos kartu. Fotostovykla

  • animacija

    Kartos kartu. Fotostovykla

  • animacija

    VVG valdybos posėdis

  • animacija

    Kartos kartu. Folkloro diena Rudiškiuose

  • animacija

    Vaikai užauginti Gaižaičiuose

  • animacija

    Kartos kartu. Folkloro diena Rudiškiuose

  • animacija

    Šiaulių krašto atstovai VVG tinklo konferencijoje

  • animacija

    Kartos kartu Prienuose

  • animacija

    Kartos kartu Prienuose

  • animacija

    Kartos kartu Prienuose

  • animacija

    Projektas "Vaikai užauginti"

  • animacija

    Projektas "Vaikai užauginti"

  • animacija

    Laukiniai stebuklai. Videoreceptų filmavimas

  • animacija

    Laukiniai stebuklai. Videoreceptų filmavimas

  • animacija

    VVG susitikimas Pakruojyje

Vyko šefo Ruslano Puskepanio vedami mokymai

Paskelbta: 2020-09-18 11:50:52

Tris dienas projekto "Vaikai užauginti" dalyviai turėjo galimybę pasimokyti kulinarinių paslapčių iš pasaulyje žinomo šefo, tarptautinių konkursų prizininko, Gordono Ramzio "Pragaro virtuvės" atstovo Ruslano Puskepanio.

Kilęs iš Pasvalio rajono, daug metų stažavęsis įvairiose pasaulio virtuvėse, Ruslanas Puskepanis savo darbštumu, atsakingumu ir kompetencija pasiekė kulinarinių aukštumų ir įgijo pripažinimą. Šią vasarą grįžęs į Lietuvą, šefas sudarinėja meniu restoranams, veda edukacijas, rengia degustacines ir labdaringas vakarienes.

Projekto dalyviams šefas Ruslanas Puskepanis pasakojo apie pasaulio virtuvių ypatumus, kulinarines tendencijas ir madas, darbą didžiųjų restoranų virtuvėse.

Mokymu metu gaminome lašišą burokėliuose su krienų padažu, poached kriaušes su grietininiu kremu, žalią aliejų, griliuje kepėme vištieną ir daržoves. Buvo atskleistos iš pirmo žvilgsnio nereikšmingos detalės, kurios gali nulemti patiekalo sėkmę. Sužinojome apie pastaruoju metu labai populiaraus keraminio griliaus ypatumus, apie maisto gaminimą žemoje temperatūroje.

Buvo skirta laiko atsakymams į klausimus. Mokymo dalyvius žavėjo šefo Ruslano Puskepanio nuoširdumas, atvirumas, dalijimasis patarimais ir receptais.

Džiugu, kad ir šefui patiko Joniškyje. Į klausimą ar jis ketina dar kartą atvykti į Joniškį, ar rengtų čia degustacines vakarienes, ar kurtų meniu restoranams, Ruslanas Puskepanis atsakė – galbūt.


Joniškio rajono partnerystės VVG
Sandėlių g. 7, LT-84165 Joniškis
Tel. +370 679 06373
El. paštas info@joniskiovvg.lt